ΟΜΑΔΑ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

Εργαστήριο Διδακτικής των Θετικών Επιστημών, ΤΕΕΑΠΗ, Παν/μιο Πατρών, Greece
Η ομάδα έρευνας και εκπαίδευσης ‘Ενέργεια στην εκπαίδευση’ έχει ως στόχους τον αξιόπιστο σχεδιασμό, τη συστηματική αξιολόγηση και την έγκυρη διάδοση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικών με τη διδασκαλία της έννοιας της ενέργειας και των κοινωνικών της χρήσεων. Η ομάδα λειτουργεί στα πλαίσια του Εργαστηρίου Διδακτικής των Θετικών Επιστημών του ΤΕΕΑΠΗ του Παν/μιου Πατρών και είναι ανοικτή σε συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς υπευθύνους φορέων μη τυπικής εκπαίδευσης και ερευνητές στο αντικείμενο της ενέργειας και στο χώρο της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών οι οποίοι θα επιθυμούσαν να συμβάλλουν στην ανάδειξη, την υλοποίηση και διάδοση των στόχων της. Στις δραστηριότητες της ομάδας συμπεριλαμβάνονται ή πρόκειται να συμπεριληφθούν στο άμεσο μέλλον επιμορφωτικά σεμινάρια, εκδηλώσεις διάδοσης του έργου της ομάδας και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με αντίστοιχες ομάδες.

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ U4ENERGY

Θα ήθελα εκ μέρους της ομάδας του Εθνικού Σημείου Επικοινωνίας U4Energy να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους/στις μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων που βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό U4Energy. Πρόκειται για το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας για την κατηγορία Α του διαγωνισμού, το Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής (Μυτιλήνη) για την κατηγορία Β και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης (Σύρος) για την κατηγορία Γ.
Θα ηθελα επίσης να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους/στις μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς όλων των συμμετοχών που στην πλειονότητά τους υπήρξαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.
Ευχαριστώ τέλος όλες/ολους τις/τους εκπαιδευτικούς που δήλωσαν συμμετοχή αλλά διάφορες δυσκολίες δεν τους επέτρεψαν να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους.
Ελπίζω ότι η πορεία προς την Ιθάκη υπήρξε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική για όλα τα σχολεία που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και εύχομαι η εμπειρία αυτή ν'αποτελέσει ορόσημο για τη δημιουργία μιας παράδοσης (όπου δεν υπάρχει ήδη αυτή η παράδοση) σε θέματα διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και την απαρχή για τη συμμετοχή σε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.
Φιλικά
Δημήτρης Κολιόπουλος
Αναπλ. καθηγητής ΤΕΕΑΠΗ
Παν/μίου Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου