ΟΜΑΔΑ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

Εργαστήριο Διδακτικής των Θετικών Επιστημών, ΤΕΕΑΠΗ, Παν/μιο Πατρών, Greece
Η ομάδα έρευνας και εκπαίδευσης ‘Ενέργεια στην εκπαίδευση’ έχει ως στόχους τον αξιόπιστο σχεδιασμό, τη συστηματική αξιολόγηση και την έγκυρη διάδοση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικών με τη διδασκαλία της έννοιας της ενέργειας και των κοινωνικών της χρήσεων. Η ομάδα λειτουργεί στα πλαίσια του Εργαστηρίου Διδακτικής των Θετικών Επιστημών του ΤΕΕΑΠΗ του Παν/μιου Πατρών και είναι ανοικτή σε συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς υπευθύνους φορέων μη τυπικής εκπαίδευσης και ερευνητές στο αντικείμενο της ενέργειας και στο χώρο της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών οι οποίοι θα επιθυμούσαν να συμβάλλουν στην ανάδειξη, την υλοποίηση και διάδοση των στόχων της. Στις δραστηριότητες της ομάδας συμπεριλαμβάνονται ή πρόκειται να συμπεριληφθούν στο άμεσο μέλλον επιμορφωτικά σεμινάρια, εκδηλώσεις διάδοσης του έργου της ομάδας και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με αντίστοιχες ομάδες.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ U4ENERGY

Εχουν πραγματοποιηθεί τρεις ημεριδες πληροφόρησης για την πρωτοβουλια U4ENERGY.


1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην ΠΑΤΡΑ, στο Μουσείο  ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 (10.00 – 13.00). Η εκδήλωση καλύφθηκε από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (http://www.facebook.com/U4energy) ενώ ο υπεύθυνος του Εθνικού Σημείου Επικοινωνίας προσεκλήθη να μιλήσει για το διαγωνισμό στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του τοπικού σταθμού Super B. Ελαβαν μέρος περίπου 30 εκπαιδευτικοί και φοιτητές του Παν/μιου Πατρών. Το δελτίο τύπου για την ημερίδα θα βρείτε ΕΔΩ. Τη συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό θα βρειτε  ΕΔΩ.


2Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ  
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην ΑΘΗΝΑ, στο ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ υπό την αιγίδα του γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Α' Αθήνας, τη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 (15.00 – 18.00). Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κα Μαρια Δημοπούλου, υπεύθυνη του γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α' Αθήνας. Την πρόσκληση για την ημερίδα θα βρείτε ΕΔΩ.


3Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της σχολικής συμβούλου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της 3ης  Περιφέρειας Δημ. Εκπαίδευσης Καβάλας (περιοχή Χρυσούπολης - Θάσου) κας Θ. Καρσιώτου (περσινής νικήτριας στο διαγωνισμό με το σχολείο Παληού Καβάλας), στην Καβάλα, την Τετάρτη 14/3/2012 (10.00 - 13.00). Ελαβαν μέρος περίπου 50 εκπαιδευτικοί. Δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου