ΟΜΑΔΑ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

Εργαστήριο Διδακτικής των Θετικών Επιστημών, ΤΕΕΑΠΗ, Παν/μιο Πατρών, Greece
Η ομάδα έρευνας και εκπαίδευσης ‘Ενέργεια στην εκπαίδευση’ έχει ως στόχους τον αξιόπιστο σχεδιασμό, τη συστηματική αξιολόγηση και την έγκυρη διάδοση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικών με τη διδασκαλία της έννοιας της ενέργειας και των κοινωνικών της χρήσεων. Η ομάδα λειτουργεί στα πλαίσια του Εργαστηρίου Διδακτικής των Θετικών Επιστημών του ΤΕΕΑΠΗ του Παν/μιου Πατρών και είναι ανοικτή σε συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς υπευθύνους φορέων μη τυπικής εκπαίδευσης και ερευνητές στο αντικείμενο της ενέργειας και στο χώρο της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών οι οποίοι θα επιθυμούσαν να συμβάλλουν στην ανάδειξη, την υλοποίηση και διάδοση των στόχων της. Στις δραστηριότητες της ομάδας συμπεριλαμβάνονται ή πρόκειται να συμπεριληφθούν στο άμεσο μέλλον επιμορφωτικά σεμινάρια, εκδηλώσεις διάδοσης του έργου της ομάδας και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με αντίστοιχες ομάδες.

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ "Εκπαίδευση στη βιώσιμη ενέργεια από πολύ μικρές ηλικίες"


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουνίου η Ημερίδα "Εκπαίδευση στη βιώσιμη ενέργεια από πολύ μικρές ηλικίες" που συνδιοργάνωσαν το Τμημα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) και το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών. Την παρακολούθησαν περίπου 160 άτομα, κυρίως φοιτήτες των παιδαγωγικών τμημάτων αλλα και εν ενεργεία εκπαιδευτικοί. Παράλληλα μαθητές απο το 54ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το Δημοτικό Σχολείο Ρίου έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες σχετικές με το θέμα της ημερίδας κάτω απο την καθοδήγηση φοιτητριών/-ών του ΤΕΕΑΠΗ. Ευχαριστουμε θερμά το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας που φιλοξένησε την εκδήλωση, τις φοιτήτριες/-ές που συνέβαλαν στην προετοιμασία και πραγματοποιηση της εκδήλωσης, τους ομιλητές, τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες και το κοινό που την παρακολούθησε. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, δίπλα στο όνομα κάθε ομιλήτριας/-ή θα βρείτε την παρουσίασή της/του σε μορφή αρχείου pdf.  
 


16.00 - 17.00

Foyer Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Παν/μίου Πατρών
Προσέλευση – Εγγραφή Συνέδρων
17.00 - 17.30
Έναρξη Συνεδρίου- Χαιρετισμοί

Συνεδρία α’      Συντονιστής Ε. Βιτωράτος, Καθηγητής Τμ. Φυσικής Παν/μίου Πατρών
17.30 - 18.00
Ι. Τρυπαναγνωστόπουλος, Καθηγητής Τμ. Φυσικής, Παν. Πατρών
Σημερινή ενεργειακή κατάσταση και προοπτικές για το 2050 pdf
18.00 - 18.30
Ν. Σισσαμπέρη, Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Υποψ. Διδάκτορας ΤΕΕΑΠΗ Π. Πατρών pdf
Οι ιδέες των μαθητών ΣΤ΄ Δημοτικού για τα Συστήματα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας
18.30 - 19.00
Ν. Φαρασόπουλος, Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, βραβείο U4Energy
Μαθητές Στ’ Δημοτικού σε ρόλο οργανωτή ενημερωτικών δράσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας pdf
19.00 – 19.30
Foyer Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Παν/μίου Πατρών
Διάλειμμα – Καφές

Συνεδρία β’      Συντονιστής Κ. Ραβάνης, Καθηγητής ΤΕΕΑΠΗ Παν. Πατρών
19.30 - 20.00
Α. Βελλοπούλου, Εκπαιδευτικός προσχολικής εκπαίδευσης, Διδάκτορας ΤΕΕΑΠΗ Παν. Πατρών
Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο νηπιαγωγείο: πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι το ζήτημα αυτό για τα παιδιά νηπιακής ηλικίας; pdf
20.00 - 20.30
Β. Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Υποψ. Διδάκτορας ΤΕΕΑΠΗ Π. Πατρών
Πιλοτική διδακτική παρέμβαση για την διδασκαλία ενεργειακών εννοιών σε μαθητές Γυμνασίου μέσω τεχνολογικής, ενεργειακής και περιβαλλοντικής προσέγγισης του αυτοκινήτου pdf
20.30 – 21.00
Δ. Κολιόπουλος, Καθηγητής ΤΕΕΑΠΗ Παν. Πατρών
Είναι δυνατή η εκπαίδευση στη βιώσιμη ενέργεια από πολύ μικρές ηλικίες;  pdf18.30 – 19.30


Αίθουσες Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας  Παν. Πατρών
Εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού. Συμμετέχουν το 54ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το Δημοτικό Σχολείο Ρίου (Συντονισμός: Φοιτήτριες/-ές ΤΕΕΑΠΗ Παν. Πατρών)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου