ΟΜΑΔΑ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

Εργαστήριο Διδακτικής των Θετικών Επιστημών, ΤΕΕΑΠΗ, Παν/μιο Πατρών, Greece
Η ομάδα έρευνας και εκπαίδευσης ‘Ενέργεια στην εκπαίδευση’ έχει ως στόχους τον αξιόπιστο σχεδιασμό, τη συστηματική αξιολόγηση και την έγκυρη διάδοση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικών με τη διδασκαλία της έννοιας της ενέργειας και των κοινωνικών της χρήσεων. Η ομάδα λειτουργεί στα πλαίσια του Εργαστηρίου Διδακτικής των Θετικών Επιστημών του ΤΕΕΑΠΗ του Παν/μιου Πατρών και είναι ανοικτή σε συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς υπευθύνους φορέων μη τυπικής εκπαίδευσης και ερευνητές στο αντικείμενο της ενέργειας και στο χώρο της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών οι οποίοι θα επιθυμούσαν να συμβάλλουν στην ανάδειξη, την υλοποίηση και διάδοση των στόχων της. Στις δραστηριότητες της ομάδας συμπεριλαμβάνονται ή πρόκειται να συμπεριληφθούν στο άμεσο μέλλον επιμορφωτικά σεμινάρια, εκδηλώσεις διάδοσης του έργου της ομάδας και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με αντίστοιχες ομάδες.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ U4ENERGY




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Την Δευτέρα 26/11/2012, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η τελετή βράβευσης των σχολείων που πρώτευσαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό U4Energy. Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιήθηκε σε 30 ευρωπαϊκές χώρες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έλαβαν μέρος σχολεία τα οποία κατέθεσαν προτάσεις για την έξυπνη χρήση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα υποψήφια σχολεία διαγωνιστήκαν σε τρεις κατηγορίες: για τη λήψη των καλύτερων μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία, για τις καλύτερες διδακτικές πρακτικές και για τις καλύτερες σχολικές διαφημιστικές εκστρατείες. Στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 45 ελληνικά σχολεία με 52 προτάσεις και θα βραβευθούν το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας με την πρόταση Εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την διαχείριση αναλώσιμων πόρων’, το Γυμνάσιο Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου με την πρόταση 'Ζέστανε την τάξη σου με λάδι ελιάς και γράψε στον πίνακα με διοξείδιο του άνθρακα’ και το 1ο Δημοτικό σχολείο Ερμούπολης Σύρου με την πρόταση ‘Αρχίστε τις τσιγκουνιές (στην κατανάλωση ενέργειας)!!!’. Το Εθνικό Σημείο Επικοινωνίας U4Energy (ΤΕΕΑΠΗ Παν/μίου Πατρών) ευχαριστεί τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που έλαβαν μέρος σ’ αυτήν την πρωτοβουλία καινοτομίας, εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους νικητές και καλεί τους επίσημους φορείς της εκπαίδευσης να υιοθετήσουν πολιτικές ευρύτερης διάδοσης τέτοιων πρωτοβουλιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.    
Δείτε τον χάρτη που δείχνει τις προτάσεις που βραβεύονται σε όλη την Ευρώπη πατώντας εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες στους δικτυακούς τόπους http://u4energy.eu και http://energyineducation.blogspot.com.

Εθνικό Σημείο Επικοινωνίας U4Energy
ΤΕΕΑΠΗ Παν/μιου Πατρών
Δημήτρης Κολιόπουλος, Αναπλ. Καθηγήτης

1 σχόλιο:

  1. Υπεροχο τελικα να μπορεις να εχεις μια νοτα αισιοδοξιας με καλα νεα σαν τα δικα σας σε μια τοσο μα τοσο δυσκολη εποχη
    web design - Κατασκευή ιστοσελίδων - Προώθηση ιστοσελίδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.